NI UNA MÉS! contra el sexisme: lluita i defensa’t

Des del col·lectiu Acció Autònoma iniciem al març la campanya: “NI UNA MÉS, contra el sexisme: lluita i defensa’t” per denunciar el sistema patriarcal que impera en la societat i que és la responsable de les nombroses desigualtats, agressions i violència cap a les dones.
La més cruel i violenta expressió el sexisme és la mort de dones a mans de persones que són o han estat les seves parelles. Durant el 2011, a Terrassa dues en van ser assassinades.
Volem denunciar les situacions d’atac i violència que moltes dones patim pel sol fet de ser dones.
I en conseqüència lluitem i reivindiquem que no volem CAP MÉS…

  • dona morta a mans de persones a les que en el passat o present han estimat
  • dona maltractada, física, sexual o psicològicament per la seva parella o en l’àmbit familiar o social
  • dona discriminada a la feina, en totes les seves formes: assetjament sexual, acomiadaments per embaràs, diferència salarial respecte els seus companys homes…
  • campanya publicitària sexista, ve sigui fent ús de la dona com a objecte (sobretot sexual) o sent marcada per rols masclistes, especialment en la publicitat destinada a joguines
  • dona acomplexada per no coincidir amb els cànons de bellesa que fixa la publicitat i mass media, especialment, no volem NI UNA MÉS que pateixi un trastorn alimentari o que vulgui passar per un quiròfan per canviar la seva naturalesa
  • dona que es vegi criminalitzada per decidir sobre el propi cos
  • dona atacada o criticada per ser ella qui decideixi com vol viure la seva vida

Igualment, volem denunciar les religions patriarcals que fan pressió política i social per evitar que la dona pugui tenir poder sobre el seu propi cos (avortament i anticonceptius) i llibertat.

Apostem per les dones valentes, que lluiten i defensen el seu dret a la igualtat i ha decidir com a persones autònomes vers la seva vida i el propi cos.
Durant la campanya, realitzarem un taller d’autodefensa i dues xerrades:
• Divendres 16 de març:
– Taller d’autodefensa per a dones davant una agressió
• Divendres 16 de març:
– Xerrada : “Desigualtats socials i laborals” a càrrec del col·lectiu “Interferències” (A les 20h al Kasalet, C/ Societat 4)
• Divendres 30 de març:
– Xerrada : “Moviment Feminista” a càrrec de Alícia Cabrerizo i del col·lectiu “Feministes Indignades” (A les 20h al Kasalet, C/ Societat 4)

Acció Autònoma. Març 2012
CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!!!
CONTRA EL PATRIARCAT I EL SEXISME
ACCIÓ DIRECTA I AUTÒNOMA!!!