El projecte del Kasalet

INTRODUCCIÓ – ORIGEN – ESPAIS

Introducció

El Kasalet es troba situat al carrer Societat n. 4, al barri del centre de Terrassa. És un edifici que va ser okupat per un grup de joves l’any 2000 , després de passar més de 15 anys buit i abandonat. Va ser netejat, rehabilitat i destinat a servir com a habitatge per a un grup de joves que havien estat desallotjats del CSO Vallparadís el gener del 1999.
L’any 2003 el grup de joves que hi vivien van cedir l’espai al col·lectiu Acció Autònoma,
llavors es va començar a utilitzar com a espai de reunió i es va decidir començar les obres per transformar la vivenda en un centre social.
Finalment, el dia 11 de març del 2005 obria les portes el Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut popularment com “el Kasalet”.

D’on surt el projecte del “Kasalet”?
Quan Acció Autònoma va néixer l’any 1997 formava part de l’Assemblea d’Okupes de Terrassa i es reunia al C.S.O. Vallparadís. Amb el temps es va començar a buscar un espai propi i més reduït, on continuar desenvolupant-se com a col·lectiu i també per obrir nous fronts i arribar a més gent. Crèiem, i creiem, en l’okupació com a un mitjà per poder dur a terme la nostra lluita i alhora atacar un dels pilars de l’enemic capitalista, la propietat privada i l’especulació que se’n fa amb ella. D’aquí va sorgir el projecte d’okupar un kasal com a espai propi i que sempre hem anomenat “kasalet”.
El projecte des de que va començar ha passat per molts espais físics, els K.O.R.K.’s
(Kasal Okupat Revolucionari i Kombatiu) I, II, III (1997-1999) i IV(1999-2001), el C.S.O. “Els Fanalets”(2002) juntament amb altres col·lectius i, finalment el “Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney” on ens trobem avui.

L’any 2014 el col·lectiu Acció Autònoma es va autodissoldre i la gestió del Kasalet va passar a fer-se a través d’una assemblea formada tant pels col·lectius que es reuneixen al Kasalet com per persones a nivell individual.

Informació sobre els espais del Kasalet:

PLANTA BAIXA: (consta de dues sales i un W.C.)

SALA POLIVALENT + SALA KAFETA (CUINA I BARRA) La primera sala funciona com a sala polivalent: serveix per a fer xerrades, exposicions, projeccions de documentals o de cinema. També funciona com a menjador quan hi ha activitats on es cuina (dinars i sopars populars, pintxo-potes,…). En cas de no haver activitat la sala funciona com a part de la kafeta i serveix com a punt de trobada, espai de socialització, i d’oci alternatiu.

A la segona sala hi trobem la barra on es serveixen les begudes i la cuina on es prepara el menjar de la kafeta. Aquest espai està obert a qualsevol col·lectiu, associació, entitat,… que vulgui realitzar alguna activitat o portar la kafeta per autofinançar-se.

PRIMER PIS: (consta de 2 habitacions més 1 de petita que funciona com a sala d’eines)

BIBLIOTECA:La primera habitació és la biblioteca, hi ha una taula central per poder llegir i consultar els llibres i material divers, o per poder estudiar,… també hi ha una taula amb ordinadors de lliure accés amb connexió a Internet.

SALA D’ASSEMBLEES:Aquesta és l’habitació on es realitzen les assemblees d’organització de les activitats que es realitzen al Kasalet. Aquesta sala té una taula gran i diverses cadires i està oberta per poder realitzar altres reunions o assemblees. Tant la utilització i funcionament d’aquesta sala com els espais del Kasalet es debaten i s’organitzen a l’assemblea de gestió mensual i a les assemblees setmanals.

SEGON PIS:

Esta format per una habitació que actualment serveix de magatzem i per una petita terrasseta.

Deixa un comentari